Lokaal en regionaal

Lokaal:

Forum voor Democratie doet in Amsterdam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Rotterdam hebben zij een alliantie gesloten met Leefbaar Rotterdam.
Op 9 maart hebben FvD Amsterdam en Leefbaar Rotterdam gezamelijk een ‘agenda voor deradicalisering (*) gepresenteerd. Ze zijn alleen vergeten een agenda voor deradicalisering van (extreem-)rechts op te stellen.
Oja, dat zijn ze zelf…

Verder zijn er in een aantal plaatsen contacten / samenwerkingsverbanden waarvan het niet zeker is hoe groot de invloed of betrokkenheid van FvD is.

Regionaal:
FvD is bezig zich regionaal te organiseren.LOKAAL

Amsterdam:


Nanninga/FvD vindt dat al die mensen met een laag inkomen de stad uit moeten.

Standpunten: Doorbraak heeft een treffende analyse geplaatst van het partijprogramma van FvD Amsterdam.
http://www.doorbraak.eu/apartheid-2-0-hoe-racisme-en-neo-liberalisme-forum-democratie-nauw-samenhangen/.

(meer standpunten)

Lijst:
NB. Yernaz Ramautarsing is nadat hij zichzelf terugtrok inmiddels afgevoerd (stond op nr. 2) van de lijst zoals deze op de website van FvD Amsterdam staat. Overigens is hij nog wel algemeen bestuurslid van de JFvD.

1. Annabel Nanninga
2. Anton van Schijndel
3. Kevin Kreuger
4. Gerard Köhler
5. Hemmie Kerklingh
6. Kristina Türkmen
7. Maxim Gortworst
8. Peter van Kampen-Maij
9. Nicki Pouw-Verweij
10. Hugo Berkhout
11. Sytze van Odijk
12. Jeroen de Vries
13. Henk Otten
14. Rob Rooken
15. Paul Cliteur
16. Theo Hiddema
17. Thierry BaudetRotterdam

In Rotterdam heeft FvD een allantie gesloten met Leefbaar Rotterdam. Dit is de kandidatenlijst (*) van Leefbaar Rotterdam, met op nr. 1 Joost Eerdmans.

Herinvoeren vestigingswet

Een van de dingen die FvD en Leefbaar Rotterdam willen, is het herinvoeren van de vestigingswet. Zo willen ze ‘vage zaken als belwinkels en shishalounges’ en ‘de zoveelste Marokkaanse slager’ weren ten gunste van ‘de Nederlandse groenteboer’.

Etnisch profileren

Tijdens een discussie over etnisch profileren op 7 maart in de Maassilo in Rotterdam werd het bestaan ervan ontkend. Sterker nog: mensen die het aankaartten werden beschuldigd van polarisatie. Tijdens het debat zei Eerdmans tegen Van Baarle (Denk): “We zien dat jonge mensen, uw eigen achterban mogelijk, denken waarom zou ik eigenlijk een baan zoeken als ik ook op een andere manier veel geld kan verdienen?” Deze vorm van criminalisering op basis van afkomst schept de voedingsbodem voor etnisch profileren, is buitengewoon problematisch en werkt juist polariserend, aldus Control Alt Delete.Overig lokaal

Westland

Ook in Westland zou FvD samenwerken met een lokale partij, namelijk de LPF (*). Behalve op deze bron is daar echter verder niks over terug te vinden. Dit is de kandidatenlijst (*).

Tilburg

Thierry Baudet heeft nauw contact met Hans Smolders, de voormalige chauffeur van Pim Fortuijn en lijsttrekker van Lijst Smolders Tilburg (*) kortweg LST. Baudet is een keertje langsgeweest bij hem.
Dit is de kandidatenlijst (*).

Zie voor meer informatie over Smolders ook dit artikel van Peter Storm: “Geen stem op racisme betekent geen stem op Hans Smolders”, Ravotr, 20 maart 2017.

Forum voor Democratie steunt de kandidatuur van Smolders, maar er lijkt niet zozeer sprake te zijn van samenwerking. Wel organiseert JFvD ‘hub’ Noord Brabant 21 maart 2018 een verkiezingsnacht met Hans Smolders (*) onder het motto: “In Tilburg kan Hans Smolders genoeg zetels halen om in het college te komen!”
Om dit feest van de democratie te vieren zal Hub Noord-Brabant aanwezig zijn bij Lijst Smolders Tilburg om de uitslag af te wachten en te vieren.

Hans Smolders gaf een lezing over beveiliging en beheer op een JFvD-evenement in Tilburg (*), 23 februari 2018.

Pijnacker-Nootdorp

De lokale partij Gemeentebelangen (*) nodigde in januari 2017 Thierry Baudet en Theo Hiddema al eens uit. Er zou nu sprake zijn van een alliante voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar dit wordt bevestigd noch ontkend in dit artikel van 3 september 2017. Daaruit blijkt wel dat fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen enige tijd lid van de Raad van Advies van FvD is geweest.

Katwijk

In Katwijk doet Sonny Spek van de lokale partij Durf (*) mee aan de verkiezingen. Er is geen aantoonbare alliantie met FvD, maar opmerkelijk is wel dat Sonny lid is van FvD, zo blijkt uit dit artikel in het Leids Dagblad van 3 januari 2018.

Meer allianties ?

Voorzover we konden vinden vooral die er NIET kwamen in o.a. Den Helder, Castricum, Velzen, Zaanstad en Zandvoort, volgens dit artikel in De Gooi En Eemlander van 1 februari 2018.REGIONALE STRUCTUUR

FvD heeft Nederland opgedeeld in vijf verschillende regio’s en werkt aan de opbouw:
Regio 1: Friesland, Groningen en Drenthe.
Regio 2: Noord-Holland, Flevoland en ‘t Gooi.
Regio 3: Zuid-Holland en Zeeland.
Regio 4: Utrechtse Heuvelrug, Overijssel en Gelderland.
Regio 5: Noord-Brabant en Limburg.

Noot: (*): Uiterst rechtse en daarmee verwante websites willen we niet aan clicks helpen. Vandaar dat we die via donotlink.it hebben doorgelinkt. Zie rechtsboven op deze website voor uitleg.