Internationaal

Op deze pagina verzamelen we informatie over internationale connecties van Baudet in de wereld van Alt-right, extreem-rechts, conservatieven etc.


Thierry ontmoet Milo Yiannopoulos

NEDERLAND

International Center for Western Values, internationale danktank gebaseerd in Amsterdam.
Veel informatie erover is te vinden op Powerbase.
Op de website (*) staat Thierry Baudet als een van de vrienden van ICWV vermeld, naast o.a. Paul Cliteur, Leon de Winter, Pamela Geller, Joost Niemöller, Robert Spencer e.v.a.
ICWV is pro-Israel en anti-moslims. Hoofdfiguren zijn Bat Ye’or (pseudoniem voor Giselle Littman) and Hans Jansen. Paul Cliteur is ook ‘part of the team and partners’.

VLAANDEREN / BELGIE

Vlaams Belang

Baudet Vlaams Belang
Baudet sprak bij de bijeenkomst ‘Pro Europa – Tégen deze EU’ (*), georganiseerd door Vlaams Belang.
“In een internationaal jongerenpanel gingen Gustaav Kasselrand van het Zweedse SDU, Julien Rochedy van het Franse FNJ, Dietmar Holzfeind van het Oostenrijkse FPÖ en Tom Van Grieken van VBJ met elkaar in dialoog. Het verfrissende gesprek toonde aan hoe groot de eensgezindheid is bij rechts-nationale partijen inzake de Europese Unie. De steeds verdere Europese integratie zorgt voor een massale import van immigratie en staats haaks op de belangen van de Europese bevolking.”
Baudet heeft ook een interview gegeven aan Vlaams Belang, dat intussen weg is van de site van Vlaams Belang, maar nog wel hier terug te vinden is.
Een citaat daaruit: “Politieke partijen die de natiestaat centraal stellen, zoals het Vlaams Belang in België, Wilders in Nederland, het Front National in Frankrijk, zijn de avant-garde, de voorhoede. Wat zij voorstaan is wat de komende jaren gaat gebeuren in Europa. De Europese Unie werkt niet en gaat in elkaar donderen. En wat krijg je dan? Dan krijg je weer nationale politiek. De mensen zijn het multiculturalisme zat. Ze zijn de immigratie zat. We krijgen een nieuw nationaal verhaal.”

Sam en Wim van Rooy

Sam en zijn vader Wim van Rooy zijn beiden van Vlaams Belang. Bron: De Correspondent:
“Ook ontmoette hij (Thierry Baudet – red.) geregeld prominente leden van het Vlaams Belang, zoals Sam en Wim van Rooy.
Sam van Rooy werd in 2011 uit de PVV gezet omdat hij met draaiende camera een aantal vrouwen in niqaab op straat had achtervolgd en uitgescholden.”
Zie daarover Krapuul, 17 juli 2011.
Hij was tot dan medewerker van de Tweede Kamerfractie van de PVV. Hierna kwam hij bij de studiedienst van het Vlaams Belang.

Meer over Sam van Rooy:

Sam van Rooy schrijft voor The Post Online (*).
Sam van Rooy is bij Vlaams Belang assistent van Filip de Winter. Bron (*). Ook woordvoerder voor Vlaams Belang Antwerpen, volgens zijn twitter.
Kafka: Sam van Rooy

Meer over Wim van Rooy:

Op 3 november 2015 bij de boekpresentatie (*) van het boek ‘Waarover men niet spreekt’ van Wim van Rooy was Paul Cliteur, nu voorzitter van FvD’s Renaissance Instituut, een van de sprekers.
Het boek is uitgegeven door uitgeverij De Blauwe Tijger (o.a. Sid Lukassen en stond met een boekenstand bij de Nederlandse Leeuw), met voorwoord van ook weer Paul Cliteur en aanbeveling o.a. van Baudet en Nanninga.

Twee dagen daarvoor, op 1 november 2015, zat Wim van Rooy in Buitenhof. Daarover schreef racist en schedelmeter Joost Niemöller (“onderdeel van Baudets netwerk“) een blog “Wim van Rooy won Islamdebat in Buitenhof“.

Op 27 januari 2016 gaf Wim van Rooy een lezing (*) voor het Forum voor Democratie (toen nog Danktank) over zijn boek: “Ook Annabel Nanninga, Joost Niemoller, Yernaz Ramautarsing en natuurlijk Thierry Baudet die de avond inleidde, waren aanwezig.”

Op 24 november 2016 sprak Wim van Rooy op een avond van Forum voor Democratie in Den Bosch (*).” Het ging om een debat tussen Thierry en Wim “over de ideeën van Forum voor Democratie”.

Wim van Rooy was ook een van de aanwezigen tijdens het ‘Waarom haten ze ons’ debat in de Balie op 23 januari 2017 (ook present: Paul Cliteur en Geerten Waling) waarin openlijk gediscussieerd werd over het deporteren van Moslims.
Wim van Rooy zei daar o.a. dat er een “onmiddellijke immigratiestop van moslims moest komen, een verbod op de Koran en sluiting van alle moskeeën”.
Daarover schreef de krant Zaman Vandaag, tegenwoordig De Kanttekening, een artikel met de titel “Dieptepunt in het debat: endlösung van moslims”. Wim van Rooy diende daarover een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. Deze verloor hij. De raad oordeelde: Gebruik ‘Endlösung’ toelaatbaar, islamcriticus Van Rooy moet tegen stootje kunnen.

Meer informatie:
Kafka: Wim van Rooy

Voorpost

Voorpost is een van de organisaties achter de jaarlijkse IJzerwakes (bron:De Correspondent).
Baudet sprak op de IJzerwake van 2014 (*).

Baudet IJzerwake

Libera, een Belgische denktank.

Op 3 maart 2018 kreeg Baudet van Liberia de ‘Prize for Freedom 2018‘ (*).
De voorzitter van die denktank is Boudewijn Bouckaert.

Proflandria, een Vlaamse rechtse denktank.

Deze is samengesteld uit ondernemers en academici die zelfbestuur en rechts-libertarisme willen bevorderen.
Proflandria werkte samen met Doorbraak.be om een ​​sponsordiner voor Doorbraak te organiseren op 29 november 2017. Thierry Baudet was gastspreker (*) voor dit evenement.

Als je de agenda van Proflandria bekijkt, kun je zien dat deze er steeds racistischer denkbeelden op na houdt. Er zijn bijvoorbeeld discussies geweest over ‘existentiële kwesties’ voor Europa, en de islam en ‘niet-Europese’ religies die de soevereiniteit in Europese landen problematiseren.

Proflandria produceert ook publicaties (*). Sommige publicaties bevatten hoofdstukken geschreven door Paul Cliteur en Roger Scruton:

FRANKRIJK

Jean-Marie Le Pen

De Correspondent onthulde dat Thierry Baudet Jean-Marie Le Pen ontmoette in 2009 en 2012. Jean-Marie Le Pen is de leider en oprichter van het Front National. Hij is een veroordeelde holocaustontkenner en ethnonationalist. Hij stuurde zelfs zijn proefschrift naar hem om te lezen.

Julien Louis Rochedy

Baudet schreef in 2015 voor Elsevier een lovend portret over Rochedy.
Deze ‘goede vriend’ van Thierry Baudet heeft een lange carrière binnen het radicaal rechtse Front National en werkte voor de presidentscampagnes van Jean-Marie Le Pen. Ook werkte hij voor de campagne van Marine le Pen.
Rochedy publiceert op het blog Counter Currents (*) van de Amerikaanse racist Greg Johnson


Thierry Baudet en zijn goede vriend Julien Rochedy

NOORWEGEN

YATA Norway

YATA Noorwegen (*) is een jeugdgroep die het buitenlands, defensie- en veiligheidsbeleid bespreekt.

In oktober 2017 hielden ze een discussie bijeenkomst met Thierry Baudet en professor Kristian Steinnes over de relatie tussen de EU en de nationale staat.


De tweet zegt: “Prof Kristian Steinnes @NTNU en @thierrybaudet in debat over de EU als uitdager van de natiestaat #EUdebatt #Europakonferansen #EU #Europe”

HONGARIJE

Mariann Öry

Tijdens zijn bezoek aan Hongarije in februari 2016 ontmoette Baudet Mariann Öry en liet zich door haar interviewen (*). Mariann Öry is een rechts conservatieve journaliste bij de Hongaarse equivalent van de Telegraaf, Magyar Hírlap, die zich op haar beurt heeft laten interviewen voor de website altright.com in “The invasion of Europe” (*).
NB. Hij is tijdens deze trip ook naar de grens geweest, en maakte een video (*) over het pas gebouwde grenshek.
NB2. Blijvende goede contacten in Hongarije: Baudet noemt Hongaars Viktor Orban “een held die massale immigratie echt wil stoppen”, 24 januari 2018

VERENIGDE STATEN

Milo Yiannopolous

Thierry Baudet lijkt goede relaties te hebben met Milo Yiannopolous, een Amerikaanse extreem-rechtse beroemdheid, waar ook Wilders contacten mee heeft.

Tijdens de Republikeinse conventie in de Amerikaanse staat Cleveland, in 2016, bezocht Baudet een feest van de Britse provocateur Milo Yiannopoulos, toenmalig boegbeeld van de Amerikaanse radicaal-rechtse alt-right-beweging, die nog diezelfde middag van Twitter was verwijderd wegens een treitercampagne tegen de zwarte actrice Leslie Jones. Baudet plaatste een selfie van hem en Yiannopoulos op Twitter.

Yiannopoulos is een voormalig hoofdredacteur voor Breitbart News. Hij is een criticus van feminisme, islam, sociale rechtvaardigheid, politieke correctheid en andere bewegingen. Hoewel hij vaak wordt beschreven als een lid van alt-right, wijst hij dit label af en verklaart hij dat er veel ‘punten van verschil’ zijn tussen hem en de alt-right beweging.
In gelekte e-mails in oktober 2017 bleek echter dat Yiannopoulos in zijn werk voor de website Breitbart herhaaldelijk neo-nazi’s en blanke supremacisten van de alt-right om feedback en ideeën had gevraagd.

Jared Taylor

De Correspondent onthulde dat Thierry Baudet in oktober 2017 een vijf uur durende ontmoeting had met de Amerikaanse racist Jared Taylor. Taylor is een invloedrijke figuur in het Amerikaanse Alt-recht. Hij heeft beweerd dat:
1) “the black race” has the lowest intelligence,
2) “the white race is dying out due to “race mixing”,
3) Jews are “extremely useful in exploiting our weaknesses”.

Jared Taylor was in Nederland om de Erkenbrand-conferentie te bezoeken. Zie dit artikel van anti-fascistische onderzoeksgroep KAFKA over Erkenbrand, waarin dit vermeld wordt. Erkenbrand is een neo-nazi studentenclub.

James Ronald Kennedy
Thierry Baudet zocht hem op samen met Gerard Waling en tweette daarvan een foto.

Er ontstond wat ophef over, waarna hij daarover een artikel schreef op The Post Online ter verdediging van zichzelf: Op de foto met ‘de verkeerde’, het Nederlands debat op z’n smalst. (*)
James Ronald Kennedy is de schrijver van het boek
The South Was Right over de Amerikaanse burgeroorlog. Wil je meer weten over dit gedachtengoed, ga dan vooral hier even kijken, waaruit dit citaat:
The South Was Right is filled with “slaves-didn’t-have-it-so-bad” arguments alongside blaming Northerners for the slave trade (…).’

VERENIGD KONINKRIJK

Daniel J. Hannan

Daniel J. Hannan, Brits conservatief politicus, journalist en columnist.
Daniel Hannan, the brains behind Brexit: what’s next for Britain. Samen vrolijk op de foto: plannetje voor Nexit aan het smeden?

Peter Sweden, echte naam Peter Emanuelsen

Hoe close het contact is valt niet na te gaan. Wel is het duidelijk Thierry Peter Sweden graag retweet, terwijl hij weet met wat voor persoon hij te maken heeft. Bron: Krapuul, waarvan onderstaande de screenshots zijn: Een tweet van Thierry en daaronder twee tweets door verschillende personen waarin hij gewaarschuwd wordt voor Peter Sweden:Meer informatie over Peter Sweden:

Hope Not Hate: FAR-RIGHT VLOGGER AND DEFEND EUROPE SUPPORTER PETER SWEDEN’S REAL IDENTITY REVEALED

Media Matters: Meet Peter Imanuelsen, aka Peter Sweden, the bigoted conspiracy theorist who is a frequent source for the American “alt-right” on Europe

Noot: (*): Uiterst rechtse en daarmee verwante websites willen we niet aan clicks helpen. Vandaar dat we die via donotlink.it hebben doorgelinkt. Zie rechtsboven op deze website voor uitleg.