Tegenstanders

De Pimwin, ontslag eisen, aangifte doen. Trollen achter tegenstanders aansturen. Twitter gebruiken om ophef te veroorzaken. Meteen ‘demoniseren’ roepen als er iemand een grap maakt terwijl Annabel Nanninga roept dat je overal grappen over moet kunnen maken… En dan wordt er gezegd dat links geen humor heeft. Over lange tenen gesproken.
Op deze pagina verhalen over de methoden die baudet tegen zijn tegenstanders hanteert.

Tips zijn welkom via de mail!

Op 27 november 2017 werd cartoonist Ruben L. Oppenheimer aangevallen op een tekening waarop Baudet is afgebeeld als … -vanger van Hamelen, met daarbij de opmerking: We waren nog een sprookje vergeten.

Een dag later, op 28 november 2017 – overigens op instigatie van Yernaz Ramautarsing – het ontslag geëist van vwo-docent Ivar Gierveld vanwege een schoolopdracht waarin VWO-leerlingen gevraagd werd de opkomst van FvD en het bestaansrecht van de partij te beargumenteren.


Op 3 januari 2018 was het weerman Gerrit Hiemstra die moest worden ontslagen omdat deze het waagde klimaatontkennende tweets van Baudet ‘onzin’ te noemen.

Begin februari werd door Hiddema namens FvD aangifte gedaan tegen Ollongren. Toen het OM besloot niet tot vervolging over te gaan, startte hij een zgn. artikel 12 procedure om het alsnog af te dwingen. Op 8 maart 2018 besloot Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen om maar eens wat te zeggen van dit soort ‘sjoemel-aangiftes’ van ‘belletjetrekkers, activisten en dwarszitters’ en verwees daarbij ook naar Baudets aangifte tegen Ollongren.
“Politici, stop met aandacht vragen door fop-aangifte. (…) Dat gebeurt in de politiek, van de plaatselijke tot de landelijke politiek aan toe. Activisten die aangifte doen, niet omdat ze willen dat er recht gedaan wordt, maar omdat ze aandacht willen. In de hoop dat de media erop springen, dat er praatprogramma’s zijn die hen uitnodigen, dat er over geschreven wordt, dat er op social media aandacht aan wordt besteed.”