Optreden

Forum voor Democratie leunt voor haar populariteit zwaar op de zichzelf de belangrijkste intellectueel van Nederland noemende Thierry Baudet. Niet alleen zijn gedachtengoed maar ook zijn stunts, grappen en grollen zorgen voor de aantrekkingskracht. Zo wordt de aandacht afgeleid van racistische, nationalistische en sexistische denkbeelden en deze tegelijk genormaliseerd. Hieronder een overzicht van al die strategische aandachttrekkerij, die hem alvast de titel van Politicus van het jaar 2017 opleverde:

In de Tweede Kamer

28 maart 2017: Latijn spreken bij zijn eerste toespraak in de Tweede Kamer. En dan nog niet goed ook. En dat mocht natuurlijk niet. Bingo. Publiciteit.

Nog wat pogingen in de Tweede Kamer om de aandacht op zich te vestigen:
– Baudet citeert Gandalf uit Lord of the Rings, maar dan verkeerd. Thou shall not pass.
– Forum voor Democratie diende vijf moties over asielbeleid in en vroeg hoofdelijke stemming aan zodat duidelijk werd “waar de partijen nu echt voor staan”.
– Doen alsof je niet weet hoe het werkt in de Tweede Kamer, moties mondeling willen indienen, zich niet opgeven voor een debat. Aandoenlijk, het is nog nieuw voor hem.

3 oktober 2017: Militaire outfit tijdens debat met Hennis over de veiligheid voor de militairen in Mali.

Als er geen publiciteit te halen valt, zul je Thierry Baudet overigens weinig zien in de Tweede Kamer, of het moet zijn met een vinger in zijn neus en zijn smartphone in de hand.

In de media

Baard challenge lanceren op instagram: laat je baard staan tot er een nieuw kabinet is! Werd direct overgenomen door een van de trouwe propagandakanalen, De Dagelijkse Standaard (*), op 24 juli 2017.

11 september 2017: Na de bekladding van zijn voordeur: met een bloemetje naar de buurvrouw, vooral om er een foto van te laten maken en die naar de pers te sturen.

Internet

Twitter gebruiken om ophef te veroorzaken en trollen achter tegenstanders aan te sturen. Ook: meteen ‘demoniseren’ roepen als er iemand een grap maakt. En dan wordt er gezegd dat links geen humor heeft. Over lange tenen gesproken.

Op 27 november 2017 werd cartoonist Ruben L. Oppenheimer aangevallen op een tekening waarop Baudet is afgebeeld als … -vanger van Hamelen, met daarbij de opmerking: We waren nog een sprookje vergeten.

Een dag later, op 28 november 2017 – overigens op instigatie van Yernaz Ramautarsing – het ontslag geëist van vwo-docent Ivar Gierveld vanwege een schoolopdracht waarin VWO-leerlingen gevraagd werd de opkomst van FvD en het bestaansrecht van de partij te beargumenteren.


Op 3 januari 2018 was het weerman Gerrit Hiemstra die moest worden ontslagen omdat deze het waagde klimaatontkennende tweets van Baudet ‘onzin’ te noemen.

Op straat

Carnaval in Den Bosch (*), met kostuum en Pepe the Frog op zijn schouder.

Baudet prive

8 maart 2017: Even laten zien hoe hij woont, in zijn huis met ‘gekoloniseerd’ trappenhuis, zijn lavendelzakje en zijn vleugel. En even laten zien dat hij boxhandschoenen heeft. Het is zoiets als Wilders met zijn poezen: hij is ook maar een mens.

De vleugel: veel gedoe over het brengen van de vleugel naar de Tweede Kamer, 1 juni 2017.

‘Every sperm is sacred’ ofwel ‘Echte mannen masturberen niet’: De witte man moet zijn sperma voor de vrouw bewaren. Thierry doet alles voor publiciteit, zelfs een interview met roddelblad Story waarin hij zegt “Ik wil zelfs niet eens meer masturberen.” , 22 februari 2018

Noot: (*): Uiterst rechtse en daarmee verwante websites willen we niet aan clicks helpen. Vandaar dat we die via donotlink.it hebben doorgelinkt. Zie rechtsboven op deze website voor uitleg.