Annabel Nanninga

Annabel Nanninga, lijsttrekster FvD Amsterdam

Annabel Nanninga was tijdenlang columnist bij o.a. The Post Online, Jalta en Geen Stijl, met keiharde, als humor gebrachte, racistische teksten.

Direct naar lijst met uitspraken van Annabel Nanninga

TWEE GEZICHTEN

Annabel Nanninga probeert sinds ze lijsttrekster is voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam te doen alsof ze ineens heel iemand anders is. Dat zegt ze zelf ook. De Nanninga van de columns is een ander dan de lijsttrekster. Nanninga heeft dus twee gezichten, maar vergeet niet: het blijft dezelfde persoon met dezelfde ideeen: “met gestrekt been erin” maar dan zonder het woord dobbern*g*rs te gebruiken nu.

HAATZAAIEN

Je moet overal grappen over kunnen maken, is een van Annabels credo’s. Ze vergeet voor het gemak maar even dat voor mensen die voortdurend met racisme of andere vormen van discriminatie te maken hebben de zoveelste grap over afkomst, uiterlijk, geaardheid of gender, geen grap is, maar een zoveelste aanval. Een hatelijke aanval bovendien, bedoeld om mensen tegen elkaar op te zetten. En nee, natuurlijk vergeet ze dat niet. Dat weet ze best. Maar je moet toch een excuus verzinnen om alle bagger te schrijven die zij produceert.

Ideologisch past ze hierdoor goed bij Forum voor Democratie, dat wetsartikelen die beschermen tegen discriminatie en haatzaaien uit het wetboek wil hebben.
Foto: Annabel Nanninga en vriendin Ebru Umar, ook wel genoemd de ‘Geer en Goor van het Vrije Woord’.

AMSTERDAM: VOOR WIE?

Voordat ze door Baudet gevraagd werd om lijsttrekster te worden voor FvD, wilde ze eigenlijk vertrekken uit Amsterdam.

Nu wil ze vooral mensen met lage inkomens de stad uitjagen en krakers direct laten ontruimen. Ook vluchtelingen want die is FvD sowieso al liever kwijt dan rijk.

ANTI-SEMITISME

We proberen ons voor te stellen hoe de Nanninga die zich nu laat voorstaan als grote beschermer van joodse mensen bij de 4 mei herdenking zal staan.

Allereerst is er het feit dat ze in 2016 al samen met Willem Jan Hilderink een interview met de bekende holocaustontkenner David Irving (*) deed en publiceerde op The Post Online , onder het motto “Wij stelden de vragen, meneer Irving gaf de antwoorden. Opzettelijke desinformatie laten we graag aan anderen over.” (zoals David Irving). Zie ook anti-fascistische onderzoeksgroep Kafka over / in relatie tot David Irving.
Ter vergelijking: Lijsttrekker Géza Hegedüs voor de PVV in Rotterdam moest eerder van Wilders vertrekken omdat hij Irving met zijn verjaardag had gefeliciteerd. Het ene extreem-rechts is het andere niet: Baudet heeft met dit soort zaken geen moeite, hij heeft zelf een exemplaar van Mein Kampf in huis.

Verder zijn er diverse tweets en een artikel op Geen Stijl, ‘Zo. Begin mei, tijd voor Dodenherdenking-gezeik’, een column bol van anti-semitische vooroordelen.

Nu valt er wel wat af te dingen op het hypocriete herdenken van de Shoah terwijl je vluchtelingen de dood in jaagt, maar dat is niet aan Annabel-dobbern*g*r-Nanninga om zich over op te winden. En laten we ook niet vergeten dat zij moslims al meer dan eens de oorlog verklaarde (*) en nu poeslief zegt dat ze er ook bij horen. Wel volledig geassimileerd natuurlijk.

FEMINISME

Hoewel Nanninga een vrouw is, vrouwvriendelijk is ze bepaald niet. Zo vindt ze #metoo maar grote onzin en als ze vrouwenrechten al een punt vindt, dan wel die van witte westerse vrouwen en niet die van moslima’s. Feminisme? Ze moet er niks van hebben.

EN VERDER…

Wat valt er verder nog te zeggen over Nanninga? Veel. Hier zijn nog een paar dingen. Ze is niet verbazingwekkend een voorstander van etnisch profileren, racistische politie mag geen stroobreed in de weg worden gelegd. Dit is in overeenkomst met de gedachten van Hiddema hierover.

Omdat:

Geheel in lijn met de dierenrechtenstandpunten van Fvd die blijken uit het stemgedrag in de Tweede Kamer eet mevrouw graag foie gras, de vervette lever van gedwangvoede ganzen. Kom dus niet aan met huichelarij over halal vlees en dito slagers, zoals Eerdmans in Rotterdam met zijn herinvoering van de vestigingswet ten behoeven van racisme bij het toekennen van vergunningen aan buurtwinkels.

APARTHEID 2.0

Over het programma van FvD Amsterdam schreef Doorbraak al een verhelderend artikel dat we op deze website gedeeld hebben: Apartheid 2.0, of hoe het racisme en neo-liberalisme van Forum voor Democratie nauw samenhangen.

Hieronder een lijstje links over Annabel Nanninga om verder te kijken:

20/7/17: Idealistische ijscomannen willen Europa slopen met meer vluchtelingen (*)

22/10/17: Waarom ik lijsttrekker voor Forum voor Democratie Amsterdam ben (*)

23/10/17: Annabel Nanninga schetst een gitzwart beeld van Amsterdam

24/10/17: Nanninga kwetst om een punt te maken

1/1/18: ‘Je kunt blijven roepen wat er fout is, MAAR OOK PROBEREN ER IETS AAN TE DOEN’

17/1/18: Annabel Nanninga: ‘Gestrekt been ook politiek heel bruikbaar’

20/1/18: Annabel Nanninga is de lightversie van Thierry Baudet

10/2/18: De uitdagers van het partijkartel 020 – Annabel Nanninga, lijsttrekker van Forum voor Democratie (*)

10/3/18: Wat er ook gebeurt, Forum voor Democratie blijft groeien(MEER) UITSPRAKEN VAN ANNABEL NANNINGA

Moslimhaat / racisme:

Maar Rayouf is moslim dus ja, dan moet je dwingen en drammen en zaniken in naam van je geloof, overal, altijd.
En met succes, natuurlijk met succes, want hee, zomaar ‘nee’ zeggen tegen islamisering is natuurlijk ondenkbaar in het Vrije Westen anno 2017. Dus nu komt er een kopvod-emoji.

Annabel Nanninga op The Post Online (*) in ‘Saudische tiener islamiseert zichzelf; dwingt hoofddoek-emoji af’, 19 juli 2017

Laten we afspreken dat provocerende haatspoken geen recht van klagen hebben over ‘starende blikken’ tot zij hun starende, sissende vaders, neven, broers en zonen in het gareel hebben.
(…)
eerst onze steden verzieken, van bedekking de norm maken, dan provocerend op een hete dag naar het strand gaan en als klap op de vuurpijl de slachtofferrol komen opeisen, ik dacht het even niet.

Annabel Nanning in column op TPO (*), 1 september 2016

Het is de schuld van de islam. Kom mij niet aan met de miljoenen vredelievende moslims in Europa, het kan me geen reet schelen dat er ook aardige mensen bij die club horen, het is mooi geweest. We hadden het monster hier geen thuis moeten bieden.
(…)
De islam is als een schrandere hond die van het ene baasje wel, en van het andere niet op de bank mag, en dat gretig uitspeelt. Dat moet stoppen. Wij kunnen dit alleen winnen als we nu, eensgezind erkennen dat het oorlog is en dat de islam de vijand is.

Annabel Nanninga in column op Jalta (*), 7 januari 2015

Van mij mag je de Holocaust best ontkennen. En als jij echt gelooft dat negers dommer en luier zijn dan witte mensen, waarom zou je dat niet mogen zeggen?
Annabel Nanninga in interview met het Parool (achter paywall), 24 december 2016

Dat gedoe dat Surinamers ‘allemaal nazaten van slaven zijn’, ik vind het allemaal niet zo belangrijk. En met de criminalisering van Zwarte Piet heeft ze alleen maar verzet georganiseerd.
Annabel Nanninga over Sylvana Simons in interview met het AD, 14 december 2017

Anti-semitisme / nazi-verheerlijking:

Over vluchtelingen:

Video: Defend Europe gaat met schip immigranten tegenhouden op Middellandse Zee
Annabel Nanninga support extreem rechts Defend Europe door plaatsing van ‘support our mission here’ video bij The Post Online (*), 12 juli 2017

Het doel van de Gewone Dobberneger (Nigris flotillas vulgaris) is Fort Europa.
(…)
Wat gaan we er aan doen, mensen? Rijkdom verherverdelen, rigoureuze geboortebeperking, hopen dat de ebola een beetje doorpakt, zeg het maar. Eén bootvluchteling maakt nog geen mondiale crisis, maar vierduizend in twee dagen: het seizoen is begonnen.

Annabel Nanninga in Het is weer lente! De Grote Oversteek begint op Geen Stijl (*), 9 april 2014

Over feminisme:

Dat betekent ook dat ik op het internet als vrouw kritisch kan zijn op dat spul dat zich tegenwoordig feminist noemt. Daar hoef ik bij veel oude media niet mee aan te komen. Met regelmaat zie je in NRC en de Volkskrant selectieve jankstukken over tamelijk onbenullige zaken.
(…)
Ik identificeer me totaal niet met wat zich tegenwoordig feminist noemt, en toch noem ik mezelf graag feminist.
Annabel Nanninga in Brandpunt ‘De springplank van Annabel Nanninga’, 25 januari 2018

Amsterdam – gentrificatie:

Het is wel heel raar dat mensen die op een bestaansminimum of op een uitkering zitten- waarom moeten die in hemelsnaam op de duurste grond van Nederland voor een heel gereduceerd tarief kunnen wonen?
Annabel Nanninga in interview met Business Class (*), 14 januari 2018.

Noot: (*): Uiterst rechtse en daarmee verwante websites willen we niet aan clicks helpen. Vandaar dat we die via donotlink.it hebben doorgelinkt. Zie rechtsboven op deze website voor uitleg.