Theo Hiddema

Theo Hiddema, advocaat en lid Tweede Kamer voor FvD

Theo Hiddema is strafrechtadvocaat met kantoor in Maastricht en Amsterdam. Hij liep stage bij de al weinig minder beruchte Max Moskovics. Zelf kwam hij onder meer in the picture toen hij mevrouw Rost van Tonningen, een felle nazi, voor de rechtbank verdedigde. Tegwnwoordig kennen we hem als tweede man van Forum voor Democratie. Hij zit samen met Baudet in de Tweede kamerfractie van deze partij.

29 april 1998, De Groene: Theo Hiddema

6 oktober 2014, Advocatie: Hiddema: ‘Hartstochtelijke behoefte om je gelijk te bevechten als je juridisch gelijk hebt’


Theo ten voeten uit

Theo Hiddema deed namens Baudet aangifte tegen minister Ollongren.
Daarover zegt hij in een interview (*) met Wierd Duk van De Telegraaf dat haar uitspraken een ’vrijbrief voor de Volkertjes’ zijn.
Vrijheid van meningsuiting is er natuurlijk alleen voor racisten.

UITSPRAKEN VAN THEO HIDDEMA

Over vrouwen:

Feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigen armzaligheid.
Theo Hiddema in de Volkskrant 6 juni 2017 (artikel achter paywall, Vileine over deze en andere uitspraken, lees hier)

Nationalisme / racisme / moslimhaat:

Als ik boer was geweest in die tijd, had ik me misschien ook kunnen laten overhalen tot een NSB-lidmaatschap.
(…)
Ik voelde meer rancune naar de types die Pim Fortuyn slachtrijp hebben gemaakt dan naar Volkert van der Graaf.
(…)
Al die integratiecursussen, hou maar op. Ieder moet zijn eigen weg bevechten. Integratie tussen de lakens. Toen de gastarbeiders uit de Europese landen kwamen, werden die verwelkomd door de handenwrijvende Nederlandse vrouwen. Die gingen niet naar cursusjes, die meiden maakten ze hier wegwijs. Daar voltrok zich de integratie tussen de lakens en dat is het enige dat helpt om hier wortel te schieten. Maar bij islamieten werkt dat niet! Er ligt daar een culturele en religieuze blokkade in de weg, die belemmert het natuurlijke integratieproces zonder hulpverlening.’
(…)
Moslims ondergraven de democratie.

Theo Hiddema in interview ‘Moslims ondergraven de democratie’ (niet het hele artikel) met Nieuwe Revu, 6 maart 2018

Steevast is het zwart dat klaagt en is het wit dat in de beklaagdenbank zit. (20:00)
(…)
Dit discours is gekmakend, lijkt mij, voor de trotse zwarte man of vrouw die dat moet aanzien. Die de types moet aanzien die zich opwerpen als zijn of haar beschermer. Dat hij steun nodig heeft, dat hij de gang naar de rechter nodig heeft. Dat ‘ie aangifte moet doen en dat hij niks moet pikken als er bepaalde kwalificaties jegens hem worden geuit. De echte trotse fiere neger, mag ik hem zo noemen. Die zou toch in opstand komen als hij welvoldaan voor de spiegel staat, zin heeft in een nieuwe dag, de radio aanzet en weer van die types hem hoort beschermen. Daar zit ‘ie niet op te wachten.
(20:40 – 21:30)
Theo Hiddema in de Tweede Kamer (vanaf 15:00), bij het indienen van een motie voor afschaffing van Artikel 137d uit het wetboek van Strafrecht (verbod op discriminatie en haatzaaien) op 29 november 2017

Er is maar één parlementariër, thans geheten, en dat ben ik, die het rassenprobleem aan de orde heeft gesteld in de Tweede Kamer.(…) Integratie vindt alleen maar plaats tussen de lakens.
Theo Hiddema bij RTL Late Night, 1 juni 2017, bron: Joop

Er is nogal wat Marokkaans geweld over ons heen gekomen, dus Rif-gerelateerd geweld van culturen uit de Rif. Die zijn nogal agressiever, ja.
(…)
Grenscontroles zouden ze zo weer moeten invoeren – moet je wel een beetje mogen etnisch profileren.
(…)
Regel een wapenvergunning, mensen!

Theo Hiddema in interview met de Telegraaf (*), 22 maart 2017

Als je het hebt over racisme, dan is “zwart” racisme – noem het maar even zo – veel virulenter dan “blank” racisme.
Theo Hiddema in interview met Quote (*), 13 maart 2017

Al die aangiftes, al dat geklaag, al dat Zwarte Piet ge-emmer, (…) dat 127 artikel, dat is zinloos, dat is gewoon een zelfbevredig artikel voor klaagziek volk dat je nooit tevreden kunt stellen.
Theo Hiddema n.a.v. rechtszaak tegen Wilders in RTL Late Night over antidiscriminatie-artikel 137, 23 november 2016.

Noot: (*): Uiterst rechtse en daarmee verwante websites willen we niet aan clicks helpen. Vandaar dat we die via donotlink.it hebben doorgelinkt. Zie rechtsboven op deze website voor uitleg.